Contract vertalen

Een contract of overeenkomst vertalen is een enorm nauwkeurig en specialistisch proces. Een contractvertaling is een wederzijdse overeenkomst voor een bepaalde of onbepaalde periode dat naar tevredenheid van alle partijen moet worden opgesteld.

Neem contact op

Hoe vertalen wij een contract?

Om een contract te vertalen of op te stellen zijn er geen taaleisen. Ook in jip-en-janneketaal blijft een contract geldig, maar de ervaring leert dat goede contracten sluitend zijn en dus worden opgesteld door juridische specialisten met al het juridisch taalgebruik van dien. Ons vertaalbureau heeft juridische vertalers die contracten vertalen op de juiste manier. Contracten bestaan in verschillende vormen. Voorbeelden zijn een koopcontract, verkoopcontract, arbeidscontract, huurcontract en aanbestedingscontract.

Ondanks dat er sprake is van vormvrijheid, zijn er wel overeenkomsten tussen contracten te herkennen die als vanzelfsprekend worden beschouwd bij het realiseren van een contract. Deze overeenkomsten gelden niet alleen voor Nederlandse contracten, maar zijn tevens internationale richtlijnen. Deze equivalenten en richtlijnen worden door onze vertalers toegepast als u een contract wilt laten vertalen. Tevens worden vaktermen en begrippen vertaald naar de algemene terminologie van de gewenste taal en waar nodig van extra context voorzien. Bij het vertalen van een contract zit dus meer onderzoek en is er meer kennis vereist, waardoor de tarieven iets hoger liggen.

Onze vertaalexperts zijn ervaren in het vertalen van Nederlandse contracten naar bijvoorbeeld Duits, Frans en Engels. Tijdens het contract vertalen wordt de kwaliteit gewaarborgd en wordt ervoor gezorgd dat het contract inhoudelijk exact overeenkomt met de ingezonden versie. Bij onduidelijkheden wordt er uiteraard teruggekoppeld naar de opdrachtgever, zodat er geen foutieve of onduidelijke informatie wordt verwerkt bij het contract vertalen.

Vaak wordt er ook een extra clausule toegevoegd aan de vertaling van het contract waarin bepaald wordt dat bij geschillen de brontekst leidend is.

 

Uw contract vertalen naar een andere taal

Naast het vertalen van contracten leveren wij ook andere relevante diensten. Zoekt u een andere vertaling? Ons aanbod is divers en u kunt altijd rekenen op eerlijk vakmanschap.

Uw contractvertaling kan rekenen op

Goede samenwerking

Wij zijn sterk in projectmanagement en werken met integratiepartners. Voor grotere lokalisatieprojecten naar een andere taal bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Beëdigde vertalers

Onze vertalers zijn beëdigd door de rechtbank en voldoen dus aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat de vertaling van uw contract in goede handen is.

Het beste gereedschap

Voor talloze vakgebieden beschikt ons vertaalbureau over uitgebreide termenlijsten, vertaalgeheugens en andere best-practice vertaalprocessen.

Bereken uw voordeel

Naar:

Uw prijsindicatie

Levertijd: ca 2 werkdagen
Prijs per woord: € 0.16
Totaalprijs: € 50,00

Prijzen zijn exclusief BTW. De berekening is indicatief.

Bedankt voor het verzenden van een offerte aanvraag. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

U kunt eventueel ook nog een extra offerte aanvragen.

Wij helpen u graag

Heeft u een vraag? U kunt ons bereiken op info@b-envertalingen.nl

Ontwerp: Sterk | Realisatie: Websiteaanbieder

Copyright 2021

Top