Officiële documenten vertalen

Een officiële vertaling is een vak apart, omdat het volledig moet worden voorzien van een juridische dekking. Ook verschillen de regels per land of regio. Een officiële vertaling moet vaak voldoen aan eisen omtrent authenticiteit, kwaliteit en voorzien zijn van een verklaring.
Ons vertaalbureau helpt u graag bij de vertaling van uw officiële documenten.

Neem contact op

Hoe vertalen wij een officieel document?

Een officieel document bevat over het algemeen veel vakjargon en juridische termen. Hierdoor zijn deze documenten niet goed leesbaar voor mensen die onbekend zijn met de juridische terminologie. Wanneer wij de opdracht krijgen om een officieel document te vertalen, kijken wij eerst welk soort officieel document er wordt aangeleverd. Op basis van het soort document wordt er een vertaler toegewezen die ervaring heeft met het vertalen van het specifieke officiële document.

Onze vertalers beschikken allemaal over een kennis binnen minimaal een vakgebied waarvoor wij vertalingen uitvoeren. Er zijn veel verschillende soorten officiële documenten, zoals: accountantsverklaringen, immigratiepapieren, diploma’s, documenten van de Burgerlijke Stand, aktes, rijbewijzen, schoolrapporten en octrooien. Wij kijken per regio welke regels er kleven aan vertalingen van officiële documenten en komen met een oplossing op maat. Waar nodig zetten wij beëdigde vertalers in of schakelen we een notaris in. Ook wordt er altijd een vertalersverklaring toegevoegd.

Bij B& Vertalingen is het mogelijk om een officiële documenten te laten vertalen naar het Engels en Duits.

Wanneer het vertaalde document bestemd is voor een officiële instantie, zoals de overheid, verzekeringsmaatschappij of notaris, is het vaak nodig om een beëdigde vertaling op te leveren. Bij B& Vertalingen wordt het vertalen van officiële documenten verzorgd door beëdigde vertalers. Deze vertalers zijn opgenomen in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers. Deze vertalers staan ook ingeschreven bij een Rechtbank in Nederland. Het officiële document, vertaald door een beëdigd vertaler, wordt altijd afgesloten door middel van een ondertekening met een ambtsstempel. De brief wordt tevens afgesloten met een verklaring van de beëdigd vertaler en een handtekening. Het tarief voor vertalingen van officiële documenten waar een beëdigd vertaler voor wordt ingeschakeld ligt hoger, zeker als er ook een notaris nodig is. Neem dus altijd eerst contact met ons op.

 

Zoekt u een vertaling?

Naast het vertalen van officiële documenten leveren wij ook andere relevante diensten. Zoekt u een andere vertaling? Ons aanbod is divers en u kunt altijd rekenen op betaalbaar vakmanschap.

Commerciële vertaling
Businessplan vertalen
Marketing vertalen
Webshop vertalen
Website vertalen

Specialistisch vertalen
Boek vertalen
CV vertalen
SEO vertalen
Sollicitatiebrief vertalen
Medische vertaling
Juridisch vertalen
Algemene voorwaarden vertalen
Brief vertalen
Contract vertalen
Officiële documenten vertalen
Technische vertaling
Document / PDF vertalen
Handleiding vertalen
Software vertalen
Menukaart vertalen

Zo houden wij vertalingen betaalbaar

Deep Learning

Voor een select aantal talen en teksten combineren wij ervaren vertalers met neurale netwerken die miljoenen vertalingen verwerken en dus steeds slimmer worden. Prijzen gaan omlaag, en de kwaliteit gaat omhoog.

Termenlijsten

Voor talloze vakgebieden beschikt ons vertaalbureau over zelf-aangelegde termenlijsten die de onderzoekstijd verkorten en de kwaliteit van uw teksten garanderen door uw voorkeuren softwarematig op te nemen.

Vertaalgeheugens

Onze vertaalgeheugens onthouden welke zinnen al eens zijn vertaald en vullen deze automatisch in. Zo gaat de consistentie omhoog en houden we vertalingen betaalbaar. Want voor herhalingen betaalt u natuurlijk niet.

Bereken uw voordeel


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/wp-content/plugins/rekenmodule/config.php:15 Stack trace: #0 /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/wp-content/plugins/rekenmodule/module.php(1): require_once() #1 /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/wp-content/themes/b-en/page.php(126): require('/home/benvert2/...') #2 /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/benvert2/...') #3 /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/benvert2/...') #4 /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/index.php(17): require('/home/benvert2/...') #5 {main} thrown in /home/benvert2/domains/b-envertalingen.nl/public_html/wp-content/plugins/rekenmodule/config.php on line 15